پرسش و پاسخ متـداول

اگر جواب سوالی که به دنبال آن هستید را اینجا نیافتید با استفاده راه های ارتباطی موجود در سایت با ما در ارتباط باشید

شما می توانید در اینجا تعدادی از متداول ترین سوالات در مورد محصولات و خدمات شرکت دادمان یزد را مشاهده کنید. جواب این سوالات به صورت کلی داده شده و تنها جهت راهنمایی به منظور انتخاب روشی صحیح برای دریافت پاسخ دقیق سوالات پیش از خرید محصولات یا خدمات ما می باشد.

کارشناسان دادمان یزد همواره پاسخگوی سوالات شما خواهند بود. همچنین در صورتی که شما نیاز به مشاوره و یا راهنمایی بیشتردارید که پاسخ آن را در بین سوالات این صفحه مشاهده نمی کنید می توانید از طریق راه های ارتباطی که در صفحه تماس با ما آورده شده است با متخصصین ما در ارتباط باشید. تیم حرفه ای دادمان یزد تلاش می کند تا به تمامی سوالات و ابهامات شما در کوتاه ترین زمان پاسخ دهد و شما را در جهت رفع نگرانی ها و ابهامات پیش از اجرای پروژه به بهترین شکل ممکن راهنمایی کند.

خورشید هر روز طلوع می کند. به همین دلیل انرژی خورشیدی یک منبع انرژی کاملاً تجدید پذیر، قابل اعتماد و پاک است. این انرژی اتکای ما به سایر منابع فسیلی مانند نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی را که عامل تولید و انتشار آلاینده های مضر بر سلامت و محیط زیست می شوند را کاهش می دهد.
چشم انداز ایده آل شرکت دادمان یزد فراهم آمدن شرایطی است که بخش قابل توجهی ازانرژی مورد نیاز کشور عزیزمان ایران توسط خورشید تامین شود.

ک سیستم خورشیدی از بخش های متعددی تشکیل شده است که همکاری موثر تمام اجزای آن با یکدیگر انرژی خورشیدی را به انرژی قابل استفاده در زندگی روزمره ما همچون سیستم های روشنایی، دستگاه ها و ابزار الکتریکی تبدیل می کند.

برخی از اجزای اصلی یک سیستم خورشیدی عبارتند از:

پنل خورشیدی: پنل های خورشیدی از سلول های فتوولتائیک ساخته شده اند که نور خورشید را به جریان الکتریسته مستقیم (برق DC) تبدیل می کنند. تا زمانی که اشعه خورشید با سقف شما و به تبع آن با سطح پنل های خورشیدی برخورد دارد پنل های شما تابش خورشید را به برق DC تبدیل می کنند. اما برق تولیدی اشاره شده، قابل استفاده نمی باشد و برای روشن کردن سیستم روشنایی محل زندگی خود و استفاده از ابزار آلات الکتریکی به اینورتر نیاز است.
اینورتر: اینورترجریان مستقیم (برق DC) تولیدی توسط پنل های خورشیدی را به جریان متناوب (برق AC) تبدیل می کند. معمولا اینورتر به دیوار بیرونی منزل، گاراژ، سوله و یا محل کار شما نصب می گردد.
تابلو اصلی برق: برق خورشیدی تولید شده توسط اینورتر به تابلو برق انتقال میابد و از آن جا به وسایل و سیستم روشنایی شما رسیده و امکان استفاده از آن ها را برای شما فراهم می آورد.

پنل خورشیدی یا ماژول خورشیدی از انرژی نور(فوتون) برای تولید برق از طریق اثر فتوولتاییک استفاده می کند. اکثر پنل های خورشیدی از سلولهای سیلیکونی بلوری استفاده می کنند. عضو ساختاری یک ماژول می تواند لایه بالا یا لایه پشت باشند و سلول ها نیز باید از آسیب های مکانیکی و رطوبت محافظت شوند. اکثر پنل های خورشیدی سفت و محکم هستند و برخی انعطاف پذیر می باشند. در پنل های خورشیدی سلول ها به صورت سری و موازی به یکدیگر وصل می شوند تا ولتاژ و آمپر مورد نظر را تامین کنند و در یک قاب آلومینیوم قرار می گیرند و در آخر در پشت پنل در یک جعبه به دو سیم منفی و مثبت تقسیم می شود و اکثر پنل های خورشیدی از یک نوع کانکتور MC4 استفاده می کنند و اتصالات مقاوم در برابر آب و هوا می باشند.

پنل های خورشیدی به سه دسته تقسیم می شوند:

مونوکریستال: پنل های خورشیدی مونو کریستال به طور کلی به عنوان یک محصول برتر مورد نظر است. مزایای اصلی پنل خورشیدی مونوکریستال عبارتند از راندمان بالا و زیبایی شناسی ظریف. برای ساخت سلول خورشیدی برای پانل های خورشیدی تک سلولی، سیلیکون به میله تبدیل شده و به ورقه های نازک بریده می شود تا نشان دهد که سیلیکون مورد استفاده از سیلیکون تک کریستال است، الکترون نهایی که جریان الکتریکی تولید می کنند مکان بیشتری برای حرکت دارند که در نتیجه کارآمد تر از همتای خود پلی کریستال است.

پلی کریستال : پنل های خورشیدی پلی کریستال عموما دارای کارآیی کمتری نسبت به پنل های مونوکریستال هستند اما مزیت آنها قیمت پایین تر است. علاوه بر این این پنل های خورشیدی پلی کریستال به جای رنگ سیاه و سفید از سلول های تک بلوری رنگ آبی دارند. پنل های خورشیدی پلی کریستال نیز از سیلیکون ساخته شده اند اما به جای استفاده از یک کریستال تک سیلیکون از یک کریستال چند سیلیکون استفاده می کنند و آنها را با هم مخلوط می کنند تا ویفر های پنل را تشکیل دهند. پنل های خورشیدی پلی کریستال همان پنل های چند کریستاله یا سیلیکون کریستال هستند. از آنجا که در هر سلول کریستالهای زیادی وجود دارد برای حرکت الکترونها آزادی کمتری وجود دارد.

تین فیلم: پنل های خورشیدی تین فیلم (فیلم نازک) از یک یا چند لایه نازک از مواد فتوولتاییک تشکیل شده است که بر روی یک بستر قرار می گیرند. این لایه های نازک با چندین لایه جذب نور می توانند بیش از 300 برابر کوچکتر از پنل های خورشیدی سیلیکونی باشند. در این نوع پنل ها معمولا ولتاژ بیشتری نسبت به آمپر تولد می شود. این نوع از پنل ها برای استفاده در نماهای ساختمان ها کاربرد بیشتری دارند.

عوامل متعددی در تعیین اینکه پشت بام منزل و محل کار شما مکان مناسبی برای احدات یک سیستم خورشیدی می باشد دخیل می باشند: ازجمله شیب پشت بام (در منازل با سقف شیروانی و سوله های صنعتی)، زاویه قرارگیری پنل ها نسبت به خورشید، میزان سایه اندازی روزانه برروی سقف شما و اینکه بنای شما قدیمی است و تحمل و تاب آوری وزن سیستم احداثی را دارد یا خیر.
تیم فنی مجرب شرکت دادمان یزد یزد با بازدید از محل مورد نظر شما و با به کارگیری نرم افزارهای به روز استفاده شده در صنعت انرژی خورشیدی به شما در تعیین مناسب بودن و یا عدم مناسب بودن فضای در اختیارتان برای نصب یک سیستم خورشیدی خانگی یا صنعتی یاری می رساند.

این مدت زمان  به بزرگی و پیچیدگی هر سیستم خورشیدی بستگی دارد. به طور میانگین نصب سیستم های 5 کیلووات خانگی بین 4 تا 7 روز، سیستم های 20 کیلووات بین 12 تا 20 روز  و سیستم های 100 کیلووات بین 45 تا 70 روز زمان می برد.

پنل های خورشیدی قادر به تولید برق در انواع مختلف شرایط آب و هوایی هستند. منتها عملکرد آن ها در شرایط مختلف متفاوت است. در یک روز ابری یک سیستم خورشیدی 20 تا 25 درصد عملکرد روزهای عادی خود را خواهد داشت.
بله، سیستم های خورشیدی در چهار فصل سال کار می کنند و برق تولید می نمایند. هرچند میزان برق تولیدی در فصل های مختلف متفاوت است. در تابستان به واسطه بلند بودن روزها و تابش مستمر نور خورشید میزان برق تولیدی بیشتر از فصول دیگر است. اما در زمستان به واسطه روزهای کوتاه تر و به تبع آن تابش کمتر آفتاب و همچنین متغیر بودن آب و هوا در این فصل، میزان برق تولیدی در پایین ترین میزان خود قرار دارد.

پنل های خورشیدی برای ایجاد جریان الکتریسیته به نور خورشید احتیاج دارند و در حالت عادی در شب تولیدی ندارند. با این وجود با نصب سیستم ذخیره مناسب، متناسب با ظرفیت سیستم خورشیدی نصب شده امکان تولید برق در شب نیز میسر می گردد.

بله، وجود سایه بر روی پنل های خورشیدی از میزان عملکرد آن ها می کاهد. در زمان نصب سیستم خورشیدی همکاران فنی ما میزان سایه اندازی بر روی سیستم خورشیدی مکان مورد نظر شما را می سنجند و تا حد امکان ازوقوع آن جلوگیری می کنند.

خیر، علاوه بر شرایط آب و هوایی متفاوت که بر میزان عملکرد سیستم خورشیدی تاثیر گذارند، هر سال مقدار اندکی از انرژی تولید شده توسط پنل ها کاسته می شود. به طور میانگین از تاریخ نصب پنل ها سالانه بین 0.25 تا 0.75 درصد از عملکرد پنل ها کاسته می شود.

در شرایط مساعد، یک سیستم خورشیدی با ظرفیت 1 کیلووات(در شهر یزد) در طول سال به طور متوسط 1825 کیلووات ساعت برق تولید می کند(روزانه به طور میانگین 5 کیلووات ساعت) و باعث کاهش تولید 1150 کیلوگرم گازهای گلخانه ای می گردد.

پنل های خورشیدی نصب شده در پشت بام منزل و یا فضاهای کاری شما برای مدت 25 سال به خوبی کار می کنند. هر چند سالانه به طور متوسط (0.5 درصد ) از راندمان آن ها کاسته می شود. به این معنی که پس از 25 سال سیستم شما باید با 88 درصد ظرفیت اصلی خود کار کرده و انرژی پاک و تجدیدپذیر تولید می نماید.

خوشبختانه کار چندانی برای مراقبت و نگهداری از سیستم های خورشیدی وجود ندارد. از سایه اندازی درختان بر روی پنل های خود جلوگیری کنید. ممکن است در روز نصب سایه ای از درختان بر روی پنل ها نباشد، اما گذر زمان و بزرگ تر شدن درختان ممکن است بر روی سیستم خورشیدی ایجاد سایه اندازی کند، لذا سعی کنید به طور متناوب با قطع شاخه های مزاحم از این امرجلوگیری کنید. هرچه بیشتر نور خورشید بر پنل های شما بتابد میزان تولید انرژی سیستم شما بالاتر می رود.

بسیار مهم است که گرد و غبار نشسته شده بر روی سطح پنل ها را بزدایید. این کار را می توانید با یک تی نم انجام دهید. همچنین شستشوی سطح پنل ها با شیلنگ آب هم خوب است. فقط این شستشو را از روی زمین انجام دهید تا ایمن بمانید. بسته به محل زندگی شما و میزان وجود گرد و خاک در آن مکان تعداد دفعات شستشوی سطح پنل ها متفاوت است. به طور کلی شستشوی ماهیانه پنل ها توصیه می گردد. همچنین مراقب ریزش برف باشید. پس از بارش برف سطح پنل ها را تمیز کنید تا نور آفتاب به سطح آن بتابد.

یک سامانه خورشیدی 20 کیلووات در استان یزد طی مدت 20 سال باعث جلوگیری از تولید 422.000 کیلوگرم گازهای گلخانه ای می گردد. علاوه بر این در مقایسه با نیروگاههایی که از گاز طبیعی برای تولید برق استفاده می کنند باعث کاهش هدررفت گاز طبیعی به میزان 63.000 متر مکعب می گردد. در ضمن از اتلاف 720 متر مکعب آب جلوگیری بعمل می آید.

بله،از زمان نصب سیستم خورشیدی شما توسط همکاران فنی ما، شرکت دادمان یزد میزان عملکرد سیستم شما رو به طور متناوب رصد می کند و در صورت بروز هرگونه مشکل به طرق مختلف در حل آن به شما کمک می کند. اگر سیستم شما مطابق با آنچه انتظار می رفت کار نکند همکاران ما از دفتر شرکت موضوع را بررسی می کنند. در صورت عدم دسترسی به راه حل قطعی همکاران فنی تیم دادمان یزد با حضور در محل استقرار سیستم خورشیدی به شناسایی و رفع مشکل موجود می پردازند. در صورت وجود هرگونه مشکلی در سیستم شما، لطفا با همکاران ما با شماره تلفن 03536229427 و یا ایمیل شرکت دادمان یزد به آدرس [email protected] تماس حاصل فرمایید.

بله، کلیه تجهیزات مورد استفاده ما توسط ضمانت نامه های قوی پشتیبانی می شود. شرکت دادمان یزد از بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات به روز دنیا استفاده می کند و پنل های خورشیدی و اینورترهای استفاده شده در سیستم خورشیدی شما شامل 5 سال گارانتی می باشد.

خیر، ساتبا (سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق) هیچگونه دخالتی درمطالعه امکان سنجی نیروگاه ها ندارد و کلیۀ ملاحظات فنی و اقتصادی برعهده خود سرمایه گذار می باشد و تنها نسخه ای از آن جهت تکمیل پرونده به ساتبا تحویل خواهد گردید. البته در صورت لزوم ساتبا می تواند توصیه ها و یا نقطه نظرات را در این خصوص اعلام نماید.

 پس از تکمیل ثبت نام و صدور پروانه احداث متقاضیان می توانند برای دریافت مجوزاتصال به شبکه بر اساس ظرفیت نیروگاه از طریق شرکت توزیع، برق منطقه ای ویا توانیر اقدام نمایند و در صورت نیاز معرفی نامه های لازم صادر خواهد شد.