پروژه نیروگاه خورشیدی نخل ساغند

مشخصات فنی پروژه

تجهیزات برند مدل تعداد کشور سازنده
پنل خورشیدی SUNTECH STP545s-C72Vmh ۷۶۰ چین
اینورتر خورشیدی Fronius Tauro ECO 50-3-D ۸ اتریش

درباره پروژه، مراحل و نحوه اجرا

این نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه به ظرفیت ۴۰۰ کیلووات می باشد. کلیه مراحل احداث نیروگاه شامل مشاوره، ارائه طرح توجیهی فنی – اقتصادی، تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی توسط شرکت دادمان یزد صورت پذیرفته است. مراحل نصب این نیروگاه در اوایل خرداد ۱۴۰۱ آغاز گردید و در مهر ماه همان سال به پایان رسیده است. مدت زمان اجرای پروژه ۱۱۰ روز بوده است. پس از بازدید شرکت توزیع نیروی برق استان یزد و تایید فنی نصب نیروگاه، اجازه نصب کنتور داده شد.

این پروژه در سال اول ۷۲۰.۰۰۰ کیلووات ساعت برق تولید می کند و با در نظر گرفتن افت ناچیز سالیانه پنلها در طول مدت ۲۰ سال تولید نیروگاه به ۱۲.۹۵۰.۰۰۰ کیلووات ساعت خواهد رسید. در طول ۲۰ سال این نیروگاه باعث کاهش تولید ۸۵۰۰ تن گازهای گلخانه ای می گردد. در مقایسه با نیروگاههایی که با استفاده از گاز طبیعی تولید برق می کنند از هدر رفت ۱.۳۰۰.۰۰۰متر مکعب گاز طبیعی جلوگیری می کند. در مقایسه با نیروگاههای گازی باعث کاهش مصرف آب به میزان ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ عدد (بطری آب معدنی ۳۰۰ سی سی) می گردد. برای جلوگیری از تولید این میزان گاز گلخانه ای می بایست در حدود ۳۲۹.۹۰۰ اصله درخت کاشته شود. همچنین این آلایندگی معادل این است که یک اتومبیل ۲۷۰ دور سرتاسر ایران را طی کند.

هدف از اجرای پروژه

فعالیت در مناطق کویری از عمده مزیت هایی که دارد دسترسی آسان به انرژی خورشیدی برای تامین برق است. ساغند از جمله مناطقی است که به دلیل ظرفیت های غنی، سرمایه گذاران را ترغیب کرده است تا در زمینه های مختلف در آن سرمایه گذاری کنند و همین امر نه تنها رونق و آبادی این منطقه را به دنبال دارد، بلکه سبب ایجاد اشتغال و به تبع مهاجرت معکوس و از همه مهم تر حفاظت از محیط زیست آن می شود.

تمام این موارد دلیل خوبی بود تا شرکت خدماتی کتیبه با همکاری شرکت دادمان یزد یک نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴۰۰ کیلووات را در منطقه ساغند راه اندازی کند. این اقدام علاوه بر صرفه جویی چشمگیر در زمینه انرژی، یک منبع مجزای درآمد برای این منطقه به حساب می آید. از سوی دیگر گردشگری صنعتی است که این منطقه در حال تلاش برای گسترش آن است و بی شک حضور این نیروگاه خورشیدی عنصر مهمی در توسعه منطقه ساغند به شمار می آید.