6 نکته در زمینه انتخاب نصاب یا شرکت نصب کننده پنل های خورشیدی
هر چند خرید پنل های خورشیدی یک سرمایه گذاری مناسب است؛ اما باید مطمئن شوید که نوع مناسبی را برای خود انتخاب کرده اید. بازار پر از شرکت های نصب پنل خورشیدی یا نصاب هایی است که ادعا می کنند در کار خود بهترین هستند. با این حال اگر ندانید که به چه مواردی باید توجه کنید؛ ممکن است هر کدام از حرف های آنها شما را تحت تاثیر قرار دهد. چند نکته زیر به شما در انتخاب یک نصاب مناسب و واجد شرایط کمک میکنند.
نکته 1: داشتن مجوز و گواهی نصب پنل خورشیدی
حتماً باید نصابی که انتخاب می کنید؛ دارای گواهی و مجوز معتبر باشد. یک نصاب خوب حداقل جزء یکی از انجمن ها یا اتحادیه های معتبر است. در ضمن باید بدانید چه کسی مسئولیت نهایی نصب پنل های خورشیدی را برعهده دارد. اگر این کار به یک شرکت پیمانکاری فرعی سپرده می شود؛ باید مطمئن شوید که آن شرکت نیز دارای گواهی معتبری است و آموزش های لازم را دیده است.
نکته 2: بازدید از محل نصب پنل ها
نصاب باید از محل پروزه شما بازدید کند و زمانی را برای ارائه اطلاعات در زمینه بررسی متناسب بودن پنل های خورشیدی بایستی اختصاص دهد. در ضمن نصاب باید پیشنهاداتی در مورد چگونگی صرفه جویی در مصرف انرژی و نحوه بررسی بازده مصرف انرژي به شما ارائه دهد. اگر نصاب حاضر به صرف زمان و ارزیابی نیازهای خاص شما نباشد؛ به احتمال زیاد در کار خود اهمال کاری خواهد کرد.
نکته 3: بررسی سابقه و تحقیق در مورد شرکت نصب کننده پنل خورشیدی
نصاب و شرکت نصب کننده پنل خورشیدی باید سابقه کاری خود و مدارکی دال بر رضایت مشتریان قبلی خود در اختیار شما قرار دهد. اگر وی مدت زیادی است که در این حرفه فعالیت می کند؛ نباید با این خواسته شما مشکلی داشته باشد. همچنین باید در مورد نصاب تحقیق کنید. همسایگان و دوستان مرجع خوبی برای آشنایی با یک نصاب مناسب هستند. صحبت کردن با مشتریان قبلی نصاب نیز راهکاری عالی برای آشنایی با مراحل نصب و نحوه اجرای آنهاست.
نکته 4: گارانتی
باید بدانید که تجهیزات با چه نوع گارانتی همراه هستند. میانگین گارانتی ارائه شده برای پنل های خورشیدی، 20 سال است. اگر دوره گارانتی پنل های خورشیدی کمتر است؛ قطع به یقین پنل ها کیفیت مناسبی ندارند. گارانتی باتری های ذخیره ساز انرژی و اینورترهای خورشیدی محدودتر است و حدود 5 تا 10 سال را شامل می شود. اکثر نصاب ها ضمانت کاری نیز ارائه می دهند که حداقل باید یک سال باشد.
نکته 5: بررسی فهرست قیمتی
باید حداقل از 3 شرکت معتبر، فهرست قیمت دریافت کنید. این فهرست های قیمتی باید با نیازهای خاص شما تناسب داشته باشند. بایستی این قیمت ها را با هم مقایسه کنید و ببینید چه عواملی در این قیمت ها گنجانده شده است. گاهی اوقات نصب پنل بر روی سقف مستلزم استفاده از داربست یا انجام کارهای اضافی است؛ به همین دلیل باید مطمئن شوید که هزینه این موارد نیز در قیمت نهایی گنجانده شده است. در غیر این صورت ممکن است مجبور شوید هزینه ای بیشتر از آنچه که در فهرست قیمتی ذکر شده است، پرداخت کنید.
هزینه پنل های خورشیدی در چند سال گذشته بسیار کاهش یافته است؛ از این رو امکان اینکه بتوانید بسته به اندازه سیستم مورد نیاز خود، سیستم خورشیدی مناسبی پیدا کنید زیاد است. به عنوان مثال اگر یک سیستم پنل خورشیدی 4 کیلو واتی با قیمت معقولی به شما پیشنهاد می شود؛ باید برای اطمینان بپرسید آیا کار دیگری لازم است انجام شود که هزینه آن در فهرست قیمت ذکر نشده یا خیر. به این صورت متوجه خواهید شد که آیا نیاز هست هزینه ای علاوه بر مخارج ذکر شده در فهرست قیمت بپردازید یا نه.
نکته 6: توجه به تاکتیک های فروش
شرکت های مجری پنل خورشیدی که محصولات و خدمات باکیفیت ارائه می دهند؛ هرگز با متوسل شدن به تاکتیک های فروش شما را وادار به خرید محصولات خود نمی کنند. معمولاً برخی از نصاب ها با ارائه تخفیف یا پیشنهاد زمانی محدود، شما را وادار به تصمیم گیری سریع می نمایند. غالباً چنین تصمیماتی در دراز مدت هزینه زیادی برایتان در پی خواهند داشت. اگر شرکتی که لیست قیمت به شما ارائه داده است؛ شما را به هر طریقی برای خرید محصولات خود تحت فشار قرار دهد، بهتر است او را کنار بگذارید.
در هنگام انتخاب نصاب پنل های خورشیدی باید به فاکتورهای زیادی توجه کنید. حتماً باید با آرامش و تحقیق قبلی دست به اقدام بزنید و با چند نصاب در این زمینه مشورت کنید. آنگاه می توانید تصمیمی آگاهانه در مورد محصول مورد نیاز خود بگیرید.
برای مشاوره رایگان در زمینه خرید و اجرای پروژه های خورشیدی می توانید با کارشناسان شرکت دادمان یزد در تماس باشید.